vpn_keyВход person_addРегистрация

Як уникнути загострення відносин через війну – 5 порад психолога

Дата: 27.12.2022 | Рейтинг: 0.0/0 Просмотров: 188 | Добавил: admin
Як уникнути загострення відносин через війну – 5 порад психолога
Під час війни багато хто втратив свою родину. У когось дружина поїхала за кордон з дітьми, а в інших родинах стали виникати сварки через постійну тривогу та напругу. Ми маємо непростий рік, рік який став випробуванням для кожного українця. Як уникнути загострення відносин через війну?
Поради дає психолог, психотерапевт Яніна Астаф’єва.
Практикуючий психолог у гештальт-підході. Член Національної психологічної асоціації

Саме зараз важливо втримати родинні стосунки. Якщо стаються непорозуміння, які ви не можете вирішити самі – зверніться за порадою до сімейного психолога. А якщо вам погано, і ви розумієте, що впадаєте в депресивний стан або ваша тривога стала дуже великою – то до особистого психолога.

Якщо переживаєте труднощі у відносинах, зверніть увагу на 5 порад від психолога.

  1. Говоріть про непрості  почуття, що трапляються та відчуваються. Особливо коли страшно, боляче, соромно або сумно. Бо говорити про болюче, то підтримувати  довіру.
  2. Влаштовуйте нові традиції/ритуали  для двох. Особливо, якщо ви далеко одне від одного. Бо спільне то, про вашу з ним/нею унікальність і про збереження "ми".  Це може будь що від прослуховування музики до казки на двох. Свої секрети, свої слова, зміст яких відомий тільки вам. Це об’єднує.
  3. Спробуйте уявити, що конфлікти, що трапляються  зараз, то скоріше дорога, ніж тупік. На дорозі трапляється різне, але вона не зупиняється. Шлях то про рух і енергію, ви обидва керуєте та впливаєте на процес.
  4. Просіть допомоги один у одного. Або питайте:  Що я можу зробити для тебе? Чим можу бути корисним/корисною зараз? Таким чином  підтримується почуття цінності та важливості в парі.
  5. Даруйте якомога більше обіймів своїй близькій людині. Навіть на відстані, навіть словами чи смайлами. Навіть просто так "пробігая повз"... Обійми то про тепло, спокій  та безпеку. А спокій та безпека так потрібні, саме зараз, кожному з нас.
Якщо переживаєте труднощі у відносинах, зверніть увагу на 5 порад від
Дотримуючись цих дуже простих порад, буде легше пережити розлуку з близькою людино. Іноді буває дуже важко переступити через себе, не агресувати через роздратування на близьку людину. Це потім стає соромно. Чи можна навчитися стримувати агресію на близьких?

Якщо важко, якщо зашкалює тривога, зверніться за допомогою до психолога. Не соромтеся цього, бо це найкоротший шлях до себе та своїх почуттів.
 
| Теги: порад психолога, труднощі у відносинах
Всего комментариев: 0
avatar