vpn_keyВход person_addРегистрация

Як правильно підібрати інвалідне крісло

Дата: 18.11.2022 | Рейтинг: 0.0/0 Просмотров: 278 | Добавил: admin
Як правильно підібрати інвалідне крісло

Втративши можливість самостійно пересуватись, людина стає обмеженою у своїх діях. Нажаль, у певних випадках товари для реабілітації хворих дозволяють лише частково полегшити їхнє становище. Використовуючи інвалідну коляску, рідні або санітарки можуть вивозити пацієнта на прогулянки, щоб він мав змогу подихати свіжим повітрям.

Але є й такі вироби, за допомогою яких людина навіть у такій складній ситуації може продовжувати вести активний спосіб життя. Непоодинокі випадки, коли люди з обмеженою рухливістю займаються спортом і навіть приймають участь в олімпіадах, здобувають медалі. Інші займаються танцями або ведуть іншу цікаву для себе діяльність. Але в будь-якому випадку засіб пересування повинен бути підібраний правильно.

Зверніть увагу на вантажопідйомність

Якщо маса тіла майбутнього користувача завелика, слід звернути увагу на посилені інвалідні крісла. Від універсальних аналогів вони відрізняються дуже міцним каркасом, посиленими литими колесами. Деякі моделі наділені здатністю витримувати до 300 кілограм ваги.

Якими можуть бути підлокітники

Елементи, що разом з рамою становлять цільну конструкцію, характеризуються стійкістю багаторічної служби. У той час відкидні або знімні сприяють легкому пересадженню інваліда на ліжко, в автомобіль.

Чому важливо правильно підібрати ширину виробу

Засіб пересування повинен легко проходити в кожен дверний отвір в будинку. Тим, хто проживає на верхніх поверхах багатоквартирного дому, потрібно взяти до уваги ще й ліфт. Якщо медтехніка буде надто широкою, хворий стане заручником власної кімнати. Вузьке крісло  з часом здатне призвести до порушення кровообігу в нижніх кінцівках, варикозної хвороби, остеоартрозу.

Чому важливо правильно підібрати ширину виробу

Литі шини або пневматичні – які вибрати?

Модель з литими шинами стане гарною ідеєю для використання в приміщенні, тоді як пневматичні колеса забезпечують прогулянковому інвалідному візку м'якіший хід, тому він придатний для зовнішньої експлуатації.

Який засіб пересування підійде для людини з обмеженими можливостями

Виробники пропонують сучасні коляски, які розрізняються за призначенням, дизайном, наявністю додаткових опцій та технічних характеристик.

Універсальний варіант

Такі моделі вважаються базовими й можуть використовуватись як в умовах приміщення, так і на вулиці. Управління виробом здійснюється користувачем самостійно або за допомогою ручних ободків на колесах або супроводжуючою особою.

Інвалідний візок активного типу

Такі рішення призначені для людей, які не згодні миритись з хворобою та мають бажання жити повноцінним життям. Такі крісла дозволяють грати в теніс, танцювати і навіть займатися важкою атлетикою. Вони більш маневрені, ніж класичні аналоги, мають високий рівень стійкості та простоті в управлінні.

Моделі з електричним приводом

Головною перевагою електроколяски є можливість людини з обмеженими можливостями швидко долати великі відстані, практично не докладаючи фізичних зусиль. Це особливо актуально для людей похилого віку та ослаблених пацієнтів. Управління інвалідним візком з електроприводом здійснюється за допомогою джойстика, який зазвичай розміщується у підлокітнику. Окремі моделі комплектуються пультом керування.

Прогулянкові моделі

Сучасне медичне обладнання характеризується хорошою прохідністю, легкістю в управлінні та гідною маневреністю. Воно дозволяє хворому самостійно бувати на свіжому повітрі, прогулюватись парком.

Дитячі інвалідні візки

Такі коляски відрізняються міцністю та надійністю. Навіть деякі хворі діти мають підвищену активність і природну цікавість, тому навантаження на транспортний засіб часом буває підвищеним.

Хороший інвалідний візок для дітей з дцп має бути оснащений підголовниками з фіксаторами, без яких не обійтись у тому випадку, якщо він погано тримає або зовсім не тримає голову.

| Теги: інвалідне крісло, засіб пересування
Всего комментариев: 0
avatar