vpn_keyВход person_addРегистрация

Лабораторні мікроскопи та центрифуги: особливості вибору

Дата: 06.10.2023 | Рейтинг: 5.0/4 Просмотров: 345 | Добавил: Nikolay
Лабораторні мікроскопи та центрифуги: особливості вибору

Для роботи в сучасних лабораторіях застосовується чимала кількість різного обладнання. До числа найважливіших інструментів у цій галузі діяльності належать лабораторні мікроскопи та центрифуги. Вибрати їх, наприклад, на https://market.itmed.org/ua/catalog/mikroskopy_laboratornye/ нескладно, якщо знати на що звертати увагу при купівлі.

Як вибрати мікроскоп для лабораторії

Мікроскопи, що використовуються в лабораторіях, значно відрізняються від звичайних моделей, які купують для проведення занять у школах або в домашніх умовах. Подібні пристосування здатні збільшувати тканини й клітини до такої міри, щоб медичний фахівець мав можливість максимально точно визначити діагноз. Як правило, в лабораторіях застосовуються саме оптичні моделі мікроскопів. У звичайних моделях електронного типу за підсвічування предметного скла з матеріалом, що оглядається, використовуються електрони, а в оптичних пристроях для цього залучається світло. Подібна технологія роботи дає змогу пристосуванню оптичного типу видавати кольорове зображення, коли електронні варіанти можуть забезпечувати лише чорно-білу картинку.

Професійні мікроскопи можуть застосовуватися в різних сферах діяльності: у медичних клініках, для створення мікросхем, при створенні ювелірних прикрас, для перевірки якості харчових продуктів, під час визначення якості металу, для визначення хімічного складу будь-яких матеріалів у галузі геології. Ключовими параметрами вибору лабораторного мікроскопа є:

  1. Точність результатів дослідження.
  2. Можливість сервісного обслуговування в разі виходу пристрою з ладу.
  3. Наявність можливості стандартизувати різні методики.
  4. Практичність і зручність у використанні.
  5. Кількість окулярів (для медичних установ оптимальним варіантом є моделі з трьома окулярами).

Як обрати лабораторну центрифугу

Також у сфері вивчення характеристик різних матеріалів застосовують лабораторні центрифуги, які можна на https://market.itmed.org/ua/catalog/tsentrifugi_sheykery_laboratornye/ придбати у будь-яку мить. Сфера їхньої експлуатації велика:

  1. Різні види лабораторій.
  2. Медичні та ветеринарні клініки.
  3. Науково-дослідні установи.
  4. Переробні підприємства.
  5. Хімічні виробництва.
  6. Органи нагляду та сертифікації.

Конструкція центрифуги включає кілька основних елементів: корпус, панель керування, внутрішня камера, електродвигун і ротор. Деякі моделі можуть мати допоміжні компоненти в конструкції, що забезпечують додатковий функціонал. Наприклад, захистом від дисбалансу, фіксатором кришки з опцією блокування на час роботи двигуна, автоматичну ідентифікацію параметрів роторного механізму тощо.

Лабораторні мікроскопи та центрифуги: особливості вибору

Під час вибору центрифуги для лабораторії варто врахувати такі критерії:

  1. Тип лабораторії, для якої купується обладнання.
  2. Інтенсивність проведених у ній досліджень.
  3. Потреба в специфічних особливостях моделі.
  4. Різновид ротора й адаптера.
  5. Швидкість обертання і розгону.
  6. Внутрішньокамерна температура.

Оптимальним варіантом для лабораторій є центрифуги, що мають збільшувальну здатність у 1250 крат. Занадто маленький показник цієї характеристики не дасть змоги належним чином проводити дослідження, а занадто великий - звузить поле зору.

| Теги: центрифуги, лабораторні мікроскопи
Всего комментариев: 0
avatar