vpn_keyВход person_addРегистрация

Особливості вибору чоловічого золотого ланцюжка

Дата: 20.07.2023 | Рейтинг: 5.0/1 Просмотров: 318 | Добавил: admin
Особливості вибору чоловічого золотого ланцюжка
Чоловічі ланцюжки – стильні аксесуари, які можна носити з хрестиками, кулонами або просто так, поєднуючи з одягом різних стилів. Від жіночих моделей вони відрізняються розміром та масивністю, а також стриманим лаконічним дизайном. Сучасний ювелірний асортимент пропонує чоловічі ланцюжки із золота та срібла у різних плетіннях, що дозволяє кожному підібрати модель собі до смаку.

Популярні види плетінь чоловічих ланцюжків

Зазвичай чоловікам подобаються лаконічні, щільні, але не дуже складні плетіння, проте трапляються винятки: сучасні молоді хлопці нерідко обирають фантазійні моделі, з подвійним чи потрійним плетінням, з оригінальним декором тощо.

Серед найпопулярніших варіантів плетіння для чоловічого ланцюжка:
  • якірне (класичне, об’ємне, ролло);
  • панцирне;
  • снейк (тонад);
  • гурмет;
  • ромб та подвійний ромб;
  • бісмарк;
  • попкорн;
  • колосок;
  • візантійське та інші.
Крім того, багатьом чоловікам подобаються ланцюжки у стилі Барака або подібних фантазійних плетінь – у стилі механіки чи геометрії. Безумовно найбільш популярні серед чоловіків ланцюжки Бісмарк, адже це масивне і надійне плетіння, яке підкреслює статус і достаток.

Для поєднання з хрестиками або кулонами підходять ланцюжки простого плетіння, а складні екстравагантні моделі краще носити як самостійні прикраси. На подарунок хлопцеві або чоловікові безпечніше обрати універсальний ланцюжок середньої товщини, який вдало поєднується з різними підвісами, гармонує з неформальним та діловим одягом. До того ж, моделі простих плетінь легше й дешевше реставрувати у випадках, якщо якась ланка ламається.

Матеріали виготовлення та декор ланцюжків

Найчастіше ювелірні ланцюжки для чоловіків виготовляють із золота або срібла. Обираючи прикрасу, слід звернути увагу на пробу та колір металу. Оптимальним варіантом вважається чоловічий ланцюжок із золота 585 проби, виконаний у червоному, жовтому або білому кольорі. Більш доступним варіантом стане модель зі срібла 925 проби – якісного металу, який довго не темніє та не втрачає елегантного блиску.
Популярні види плетінь чоловічих ланцюжків

Щоб створити яскравий акцент, можна придбати модний чоловічий ланцюжок із комбінованого золота. Наприклад, це може бути модель із червоного золота з кількома білими декоративними ланками – чудовий варіант для носіння у якості самостійного аксесуару.

Золоті чоловічі ланцюжки часто декоруються алмазними насічками, які посилюють блиск та у повній мірі розкривають красу металу. Декором для срібних моделей може виступати чорніння, вставки із золота, олова, ювелірної емалі.

Як вибрати довжину чоловічого ланцюжка

Ланцюжки для чоловіків із золота представлені у різних розмірах – від 40 до 60 см. Найкоротші моделі довжиною 40 см призначені для хлопчиків шкільного віку, а ланцюжки 45 см – для старших хлопців худорлявої статури.

Дорослому чоловікові стандартної комплекції можна брати ланцюжок довжиною 50 см, а у випадку масивної статури чи дуже об’ємної шиї – 55 см. Така довжина забезпечить зручне носіння ланцюжка як окремо, так і з хрестиком. Існують і довші моделі, проте зазвичай їх обирають для доповнення відповідних молодіжних образів, наприклад, у стилі хіп-хоп.

Для визначення розміру чоловічого ланцюжка можна скористатися цікавим лайфхаком: у більшості випадків довжина шийної прикраси відповідає розміру одягу чоловіка. Наприклад, якщо хлопець купує одяг стандартного розміру 48-52, йому підійде ланцюжок 50 см. При цьому варто враховувати, що не всі фігури стандартні: так, у чоловіка середньої комплекції може бути худорлява чи навпаки об’ємна шия.

Застібка ланцюжка

Замочок ланцюжка – важливий елемент, від якого залежить зручність носіння та довговічність прикраси. Оптимальним варіантом для чоловічих моделей середньої товщини стане застібка типу карабін, а для більш масивних виробів – замочок-коробочка. Цікава модна тенденція – оснащувати ланцюжки оригінальними застібками, які поєднують утилітарну функцію з декоративною. Такі моделі можна носити різними способами, розміщуючи застібку попереду, збоку або позаду.
| Теги: Матеріали виготовлення, золоті ланцюжки
Всего комментариев: 0
avatar